Svante Söderqvists The Rocket – nu på vinyl

Svante Söderqvists album The Rocket släpptes på cd 2023, nu släpper vi den även på vinyl. Den 11 oktober bjuder vi in till konsert och förhandsrelease för vinylen i samband med Stockholm Jazz Festival.

The Rocket speglar den svåra tid vi lever i, med ständigt förvärrad klimatkris, ökad instabilitet i både vår omvärld och i Sverige, med ökad polarisering, bristande medmänsklighet och långsiktig hållbarhet. Titeln är mångbottnad, i fonden kriget i Ukraina, men också något som för tankarna till en pånyttfödd rymdkapplöpning – som om det vore enklare att flytta till Mars än att se till att vi människor kan fortsätta ha ett drägligt liv här på jorden.

Mitt i allt finns Svante Söderqvist som jobbar hårt för att vara en positiv kraft i att bygga en mer hållbar framtid genom att med en specialanpassad cykelvagn som passar kontrabasen, utföra de flesta av sina lokala instrumenttransporter. Och inte minst, tillsammans med sina medmusiker, välja att turnera utan flygtransport. Alltmedan de siktar mot stjärnorna och gör allt för att nå ut och beröra människor, sprida hopp och framtidstro.

Svantes kompositioner är unika, med en egenartad melodikänsla och vemod når musiken rätt in i själen. Skogsdoftande, med en reminiscens av folkmusik, intim och atmosfärisk jazz som sätter livets stora frågor på sin spets.

Välkommen på konsert och release

Tid: 11 oktober klockan 17:30 
Plats: Lilla Studion plan 1, Sergels torg, Stockholm
Köp biljett