" "

Foto: Jonas André/Musikverket 

Stängt tills vidare

Med anledning av coronaviruset har Musikverket beslutat att tillfälligt stänga myndighetens fysiska publika verksamheter från och med fredag 30 oktober.

Beslutet om tillfällig stängning berör Musik- och teaterbibliotekets och Svenskt visarkivs expedition på Torsgatan, arkivdepån i Gäddviken, Scenkonstmuseet på Sibyllegatan och Elektronmusikstudion (EMS) på Söder Mälarstrand.

– För att komma till rätta med den ökade smittspridningen behöver alla verksamheter i offentliga miljöer hjälps åt. Musikverket har efter Folkhälsomyndighetens nya råd beslutat att agera så snabbt och kraftfullt som möjligt för att dra sitt strå till stacken. Från och med i dag stänger vi tillfälligt de fysiska publika verksamheterna. Jag hoppas att våra besökare och låntagare har förståelse för åtgärderna och att vi så snart som möjligt kan återgå till normal verksamhet, säger Musikverkets generaldirektör Dan Lundberg.’

Det kommer fortfarande finnas möjlighet att göra fjärrlån från oss, boka besök för att hämta material på Musik- och teaterbiblioteket och ställa frågor via telefon och e-post.

En stor del av Musikverkets resurser finns tillgängliga digitalt. Besökarna kommer fortsatt kunna ladda ner fria noter, se bilder och lyssna på inspelningar. 

Ta del av våra samlingar på webben

Ett urval av Musikverkets digitala resurser: