Scenkonstmuseets huvudutställning På scen byggs upp inför öppningen i februari.

Scenkonstmuseets huvudutställning På scen byggs upp inför öppningen i februari. 

Scenkonstmuseet tar form

Om några månader öppnar ett helt nytt museum – Scenkonstmuseet! Arbetet med att bygga upp huvudutställningen har pågått febrilt under mer än två år. Nu börjar saker och ting komma på plats i den gamla byggnaden på Sibyllegatan i Stockholm.

Scenkonstmuseet är en del av Musikverket. Den kommande huvudutställningen På scen låter besökarna kliva in i musiken, teatern och dansens värld – framför och bakom kulisserna. Med drygt fyra månader till öppning börjar nu utställningen ta fysisk form efter ett långt och grundligt planeringsarbete. Du kan själv se den färdiga utställningen när museet öppnar den 11 februari 2017.

Välkända dockor och ett pass

Bland de spännande föremålen som flyttat in hittar vi Sveriges kanske mest välkända marionett – självaste Televinken! En annan nostalgifavorit som kan ses i huvudutställningen är Hungran från Beppes godnattstund.

Även några spektakulära föremål från till musikgrenen har anlänt. Innan sommaren kom bob hunds vägkon, välkänd för alla som upplevt en spelning med bandet. Här om dagen var hiphopartisten och låtskrivaren Erik Lundin i huset för att titta på sin monter där hans texter och gamla pass blir utställningsobjekt. Passet utgör nämligen också omslaget till hans kritikerrosade debutalbum Suedi.

Följ Scenkonstmuseet

För att se bilder och få mer information om föremålen och utställningen, följ Scenkonstmuseet på Facebook. På Twitter och Instagram som @Scenkonstmuseet.