Duon LCC (Las CasiCasiotone) är en av EMS akter på Art's Birthday Party

Duon LCC (Las CasiCasiotone) gästar Elektronmusikstudion och spelar på Art's Birthday Party 2016 

Art’s Birthday Party 2016

Sveriges största festival för elektronmusik och ljudkonst är tillbaka. 22–23 januari går Art’s Birthday party av stapeln och som vanligt är det Elektronmusikstudion EMS, Sveriges Radio P2 och Södra Teatern som står för kalaset.

Allt började den 17 januari för en miljon år sedan. Någon tappade av misstag en svamp i en hink med vatten och i och med det föddes konsten – i alla fall om vi får tro den amerikanska fluxus-konstnären Robert Filliou. Och det är det många som gör runtom i världen, åtminstone tillräckligt mycket för att ställa till med födelsedagskalas för konsten vid den här tiden på året. Till denna skara räknas EMS, P2 och Södra Teatern i Stockholm som varje år bjuder in till festivalen Art’s Birthday Party.

Direktsändning från Art’s Birthday Party

Datum för Art’s Birthday Party 2016 är 22–23 januari. Artister, ljudkonstnärer och DJ:s från hela världen samsas på fyra scener på Södra Teatern i Stockholm. Det är fri entré på festivalen och den som inte kan vara på plats kan lyssna på direktsändning från kalaset i P2. EMS presenterar flera av årets akter.

Maria W Horn

Långsamt växlande och pulserande ljud, ljus och bilder är karaktäristiska ingredienser i Maria W Horns liveframträdanden. “Deserted, but not uninhabited” är ett audiovisuellt verk beställt av Sveriges Radio P2 och utgör en del av Maria W Horns framträdande på Art’s Birthday 2016. Maria W Horn är kompositör och producent av elektronisk musik och experimentell film och verksam på Elektronmusikstudion, EMS.

Maria W Horns webbplats

Kyoka (Japan)

Kyoka växte upp I Japan och har numera sin bas både där och I Berlin.  Allt började med en enkel bandspelare där möjligheten att föra bandet fram och tillbaka över tonhuvudet gav upphov till en massa experiment. Sen kom datorer och synthesizers och Kyoka är numera ett mycket respekterat namn som turnérar i hela världen med sitt tunga, mörka sound och sina trasiga men dansanta poprytmer.

Kyoka på Spotify

LCC, Las CasiCasiotone (Spanien)

Las CasiCasiotone är en duo från Asturien i norra Spanien. De gör sin musik med hjälp av fältinspelningar samt både analoga och digitala instrument. På Art’s Birthday Party 2016 presenterar de sprillans nytt material och utlovar en spelning som rör sig mellan det djupaste och mörkaste, över varma stråk till kyliga energiska rytmer. Med sig har de Alba G Corral som skapat ett unikt bildspel till spelningen. I samband med spelningen på Art’s Birthday Party kommer duon att arbeta som internationella gästtonsättare på Elektronmusikstudion.

LCC på Spotify

Leif Elggren (Sverige)

Leif Elggren är verksam som författare, bildkonstnär, förläggare, performancekonstnär och kompositör. Baserad i Stockholm. Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan. I sitt arbete rör han sej mellan drömmar och subtila absurditeter som att vända de sociala hierarkierna uppochned. Hans arbete inkluderar ofta kungliga kronor, emblematiska maktsymboler, virus, smittsamma sjukdomar, möbler och kombinationen gult och svart. Hans ljudande arbeten är ofta soundtracks till installationer och performances.

Leif Elggren på Spotify

Läs mer och lyssna

Fler akter från EMS släpps längre fram. Läs om fler artister och lyssna på smakprov på P2:s webb.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.