Jenny Lierud och Andrea Ravandoni spelar 1700-talsmusik på Musik- och teaterbiblioteket.

Jenny Lierud och Andrea Ravandoni spelar 1700-talsmusik på Musik- och teaterbiblioteket. 

1700-talsmusik i Musik- och teaterbiblioteket

Känslostormar och snirklande dansmusik från Frankrike – Andrea Ravandoni och Jenny Lierud spelar 1700-talsmusik på Musik- och teaterbiblioteket.

Den 19 oktober klockan 18.00 kommer Andrea Ravandoni och Jenny Lierud till Musik- och teaterbiblioteket för att spela musik från europeiskt 1700-tal. På tidstrogna instrument får vi lyssna till duomusik av några av 1700-talets främsta kompositörer, däribland den stockholmska organisten och cellisten Johan Wikmanson, den böhmiska violinisten Václav Pichl och fransoserna Joseph Bodin de Boismortier och François Couperin.

Det varierade programmet innehåller allt från snirklande fransk dansmusik och vackra melodier till teatraliska känslostormar och virtuosa krumsprång. Detta blandas med kuriosa om musiken, instrumenten, kompositörerna och 1700-talssamhället.

Specialiserade på barockmusik

Andrea Ravandoni har studerat vid Kungliga Musikhögskolan med inriktning tidig musik (medeltid-tidig romantik). Hon har kunskaper i medeltida fiddla, viola de amore, barockfiol och huvudinstrumentet barockviola.

Jenny Lierud har studerat barockcello vid Koninklijk Conservatorium i Haag. Och har tidigare examen från Norges Musikkhøgskole och Kungliga Musikhögskolan. Med sin specialisering på 1600- och 1700-talets musik och spelstil, sin bakgrund i både det moderna cellospelet och den svenska folkmusiktraditionen har hon en rikt varierad repertoar.