Teater på DVD

Om någon skulle vara intresserad av att försjunka i opera eller teater under eventuell jul- och nyårsledighet så finns en mängd DVD-skivor på biblioteket att låna hem och fördjupa sig i. Framförallt opera är välrepresenterat, med det finns även ett par stycken teaterföreställningar för den intresserade.

Bild av titelsida till Duchess of MalfiTill exempel en ganska nyligen inspelad version av John Websters The Duchess of Malfi . Handlingen utspelar sig i 1500-talets Italien och berättar om hur Hertiginnan i hemlighet gifter sig med den ofrälse Antonio Bologna. Hennes båda bröder intrigerar mot henne, och både hon och hennes make hinner bli dödade innan pjäsen är över.

Något muntrare är Richard Brinsley Sheridans The school för scandal. Den är ett återupplivande av den så kallade ’Comedy of manners’ och beskriver satiriskt högreståndsmiljön i 1700-talets England. Många skratt utlovas!

3 svar på ”Teater på DVD

 1. Det lät verkligt spännande! Får jag fråga varifrån ni beställt skivorna? Jag är alltid så ängslig när det gäller upphovsrätten.

  Pia Shekhter
  Göteborgs universitetsbibliotek
  Biblioteket för musik och dramatik

  • Tack så mycket – detta var ett verkligt värdefullt tips!

   Jag passar på att önska dig och de duktiga kollegorna på Musik- och teaterbiblioteket en riktigt God Jul!

   Vänliga hälsningar!
   Pia

Kommentarer är stängda.