Tre solokonserter

Sven-David Sandström

Denna CD med Sven-David Sandströms musik spelades in i Berwaldhallen i maj 1994. Sandström skrev åtta solokonserter för olika instrument. På denna CD får vi höra tre av dessa; Flöjtkonserten (solist: Tobias Carron), Gitarrkonserten Lonesome (solist:  Magnus Andersson) och Cellokonserten (solist: Torleif Thedéen).

Sandström var mångsidig, han komponerade kammarmusik, körverk, soloverk, operor och balett tillsammans med Per Jonsson. På skiva finns bl.a. Requiem, ett verk som väckte stor uppmärksamhet och inte lämnade någon närvarande oberörd vid uruppförandet i Berwaldhallen 1982.

Verken skiljer sig åt med hänsyn till besättning, stil form och kompositionsteknik och synen på soloinstrumentens roll. De har också likheter: den dualistiska tematiken i Sandströms skapande.

Sven-David Sandström (1942-2019) var sedan tidigt 1970-tal en av Sveriges mest profilerade och kontroversiella kompositörer. Han fick sitt internationella genombrott med orkesterverket Through and Through i mitten av 1970-talet.

Radiosymfonikerna dirigeras av Leif Segerstam.

Läs mer
Visa spårlista
    • 1.
      Concerto For Flute And Orchestra Musik: Sven-David Sandström
      20'36
    • 2.
      Lonesome Musik: Sven-David Sandström
      22'02
    • 3.
      Concerto For Cello And Orchestra Musik: Sven-David Sandström
      32'50
  • Total speltid 75'41

CD/Digital // CAP 21418 // Klassiskt/Nutida // Releasedatum: 1 januari, 1994