Om Caprice Records

Återutgivning i nutidens tjänst – Caprice Records ger ut tidigare produktioner ur den egna katalogen samt material ur Musikverkets samlingar.

Över 400 titlar från över 40 år

Utgivningen består främst av svensk musik av och med svenska artister, musiker och kompositörer och omfattar ett brett genrespektrum med allt från klassisk musik, nutida musik och elektroakustisk musik, till jazz, folkmusik, världsmusik, pop och barn- och ungdomsmusik. Caprice Records katalog innehåller även historiska dokumentationer, tonsättarporträtt och samlingsutgåvor.

Caprice Records startades 1971 och var Rikskonserters eget skivbolag fram till och med 2011 då verksamheten togs över av Musikverket. I samband med övergången till Musikverket förändrades uppdraget till att främst tillgängliggöra den egna katalogen men också att arbeta med musik ur Musikverkets arkiv.

Caprice Records samarbetar och har samarbetat med olika parter i och utanför musiklivet, exempelvis Kungliga Musikaliska Akademien, Sveriges Radio, Sveriges Television, Nomus, Sida, Export Music Sweden, Svenska Institutet, Kungliga Operan med flera.

Läs mer om Caprice Records

Så behandlar vi personuppgifter