Projektbidrag

Musikverkets bidrag för samarbetsprojekt ska främja ett varierat musikaliskt utbud i hela landet som präglas av konstnärlig förnyelse och hög kvalitet. Stödet ska stärka det fria musiklivet genom att bidra till gränsöverskridande möten och långsiktig utveckling – nationellt och internationellt. 

Aktuellt om ansökningar

Vanliga frågor och svar

Här kan du ta del av de vanligaste frågorna och svaren om att söka projektbidrag från Musikverket. 

FAQ – allt om att söka bidrag

Beviljade projekt

Flera hundra musiksamarbeten har fått projektstöd från Musikverket. Under Beviljade projekt hittar du listor över samtliga beviljade projekt samt fördjupande presentationer.   

Till Beviljade projekt

Mina sidor

Logga in på Mina sidor för att se dina ansökningar från tidigare ansökningsomgångar. Där kan du också ansöka om bidrag när ansökningsomgången är öppen.

Beslut om bidrag

Beslut om vilka projekt som får bidrag fattas av Musikverkets konstnärliga råd, som även är rådgivande i strategiska frågor som rör stödet.

I rådet sitter åtta ledamöter (varav en plats för närvarande är vakant) och en ordförande med omfattande musikalisk expertis och lång erfarenhet av musiklivet. Samtliga ledamöter är utsedda av regeringen och förordnade till och med den 31 december 2019.

Lennart Strömbäck (ordförande)
Magnus Gustafsson
Ingmari Pagenkemper
Ayesha Quraishi
Juan Romero
Per Sinding Larsen
Marit Strindlund
Almaz Yebio

Fler delar av Musikverket