Fritt fram att nominera till Framtidens musikpris fram till den 7 april 2016.

Fritt fram att nominera till Framtidens musikpris fram till den 7 april 2016. 

Vem vill du ge Framtidens Musikpris?

En enastående pedagog, en innovativ grupp eller ett fenomenalt ungdomsinitiativ. Vem vill du ge Framtidens Musikpris?

Sveriges musikframgångar har inte uppstått ur tomma intet. Bakom ”det svenska musikundret” ligger ett hårt och passionerat arbete. Framtidens Musikpris tilldelas dem som i dag skapar möjligheter för ett rikt framtida musikliv: pedagoger, organisationer, ensembler samt barn och unga som tar egna initiativ.

Bredd och spetskompetens

Priset vill lyfta fram de faktorer, personer och organisationer som möjliggör såväl bredd som spetskompetens inom svenskt musikliv. Det är instiftat av Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) med stöd av bland andra Musikverket, som också ingår i juryn.

– De som jobbar med kultur för barn och unga är en så viktig del i att skapa ett levande musikliv. Det börjar med barnen och grunden läggs redan i kulturskolan, säger Stina Westerberg, generaldirektör på Musikverket.

Vill inspirera fler

Musikverkets uppdrag är bland annat att stötta det fria professionella musiklivet och att tillgängliggöra kultur för barn i hela landet. Att stödja Framtidens Musikpris är därmed självklart för Musikverket, menar hon.

– Vi vill lyfta och hissa de insatser som görs för nästa generations musikskapare och musiker. Priset ger oss en chans att även i vidare kretsar visa upp allt det viktiga som sker inom barn- och ungdomskultur i Sverige i dag.

Vem vill du nominera?

Vet du någon som har lagt ner engagemang och hjärta inom musik- och kulturutbildning för barn och unga? Fram till den 7 april kan du nominera dina favoriter i tre kategorier: Enastående pedagogisk gärning, Nyskapande innovativt projekt och Bästa ungdomsinitiativ.

Brett samarbete

Vinnarna utses av en jury och priset delas ut i augusti 2016.

Förutom Musikverket stöds priset av Kulturskolerådet, Swedish Music Hall of Fame, SKAP, Musikförläggarna, LärarförbundetSYMF, Svensk Scenkonst och Spotify.

Vinnare av Framtidens Musikpris 2015

Läs mer

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.