Föreställningen Astroekologi har skapats med stöd av Musikverket. Foto: Johannes Heldén

Föreställningen Astroekologi har skapats med stöd av Musikverket. Foto: Johannes Heldén 

Världsrymden möter poesi

3 maj är det premiär för Astroekologi på Dramaten – en unik kombination av föreställning, multimedial installation, poesi och konsert.

Astroekologi är ett projekt med inspiration från astronomen Carl Sagans världsbild. Konstnären, poeten och musikern Johannes Heldén visar under den en timme långa föreställningen kontrasten mellan vetenskapens stora sammanhang och individens personliga förhållande till naturen.

Projektet Astroekologi är ett samarbete mellan Johannes Heldén och duon Wildbirds & Peacedrums – bandet har specialskrivit musiken som även spelas upp live under föreställningen. Projektet består av en produktion för scen, en bokutgåva på tre språk och ett omfattande digitalt verk som släpps senare i vår.

Stöd från Musikverket

Astroekologi är ett samarbetsprojekt med ekonomiskt stöd från Musikverket. Projektet presenteras i samarbete med Dramaten, Bonniers Konsthall och Albert Bonniers förlag, och genomförs med stöd även från Konstnärsnämnden och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Medverkande

Medverkande i föreställningen är Mariam Wallentin, musiker, Andreas Werliin, musiker, Johannes Heldén, röst och skådespelare, Bahar Pars, skådespelare, Irena Krauss, dramaturg och Helena Franzén, koreograf.

Läs mer om Astroekologi här 

Wildbird & Peacedrums består av Mariam Wallentin och Andreas Werliin. Bandet har tidigare gett ut ett album på Caprice Records. Här kan du läsa mer om Wildbird & Peacedrums och albumet The Snake 

Fakta om projektet

  • Projektnamn: Astroekologi
  • Projektägare: Johannes Heldén
  • Projektstöd från Musikverket: 110 000 kronor i ansökningsomgång 2015:1

Läs mer om Musikverkets projektstöd

 

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.