Utforska Naxos Music Library!

Alla som har ett lånekort hos Musik- och teaterbiblioteket har kostnadsfritt tillgång till en hel värld av musik via Internet. I Naxos Music Library finns över 60 000 album, i genrerna klassisk musik, jazz, folk- och världsmusik samt nostalgia. Sökfunktionen tillåter sökningar på tid, land och mycket mer. Musiken strömmas till datorn eller mobiltelefonen. Läs mer om tjänsten på bibliotekets webbplats.

Tjänsten innehåller dessutom mycket mera än musiken. Vad sägs om libretton och synopsis till våra mest kända operor? En annan kul och användbar resurs är ”Junior section”, där vetgiriga barn kan läsa om (på engelska) och höra på ljudexempel från olika tonsättare, instrument eller epoker i musikhistorien. För lika vetgiriga vuxna finns en omfattande ordlista över musiktermer, en uttalsguide för artisters och kompositörers namn och en hel del annat. Av särskilt intresse för studenter är kanske spellistorna för olika instrument från The Associated Board of the Royal Schools of Music, ABRSM.

Det enda som behövs för att du ska få ett lånekort är du kommer till biblioteket och visar giltig legitimation. Se bibliotekets öppettider.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.