Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke inviger Folk och Kultur i Eskilstuna. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet 

Träffa oss på Folk och Kultur

En plattform för inspiration, upplevelser och lärande. I veckan samlas kulturlivet på Folk och Kultur i Eskilstuna. Musikverket är på plats med en monter!

7–10 februari går Folk och Kultur av stapeln för första gången. Konventet hålls i Eskilstuna och vill främja ett tillgängligt och vitalt kulturliv i hela landet, betona kulturens betydelse och synliggöra den regionala nivån.

Under fyra dagar samlas alla delar av kulturlivet – politiker, myndigheter, organisationer, akademin och landets 21 regioner – för att skapa och ta del av samtal, debatter och seminarier. Dessutom bjuds deltagarna på konstnärliga upplevelser.

Under Folk och Kultur har Musikverket en monter där vi informerar om projektbidrag till det fria musiklivet. Musikplattformens chef Elin Norquist medverkar också i ett samtal om popens plats i kulturpolitiken på fredagen. Kom gärna förbi om du är på plats i Eskilstuna!

Arrangörer och initiativtagare till Folk och Kultur är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd i samarbete med Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland.

Läs mer och se programmet för Folk och Kultur