Bandet Mechanical Bride på festivalen Crossing Border 2011. Foto: Maurice (CC/Flickr)

Bandet Mechanical Bride på festivalen Crossing Border 2011. Foto: Maurice (CC/Flickr) 

Synkning av svensk musik i utlandet

Synkronisering av svensk musik i utlandet. Det är temat i ett seminarium som Export Music Sweden arrangerar på Nalen i Stockholm i veckan.

Musikverket och Export Music Sweden, ExMS, har ett samarbete som syftar till att etablera det fria svenska musiklivets närvaro utomlands. Inom ramen för samarbetet anordnas flera seminarier.

Seminarium om synkronisering

Nu arrangerar Export Music Sweden en dag som fokuserar på synkronisering. En panel kommer att behandla frågor kring hur svenska låtskrivare, artister, förlag och bolag arbetar med synkronisering internationellt. Hur skiljer sig de olika områdena film, reklam och spel? Vad innebär synkronisering mer generellt och hur har det utvecklat sig under åren?

Samtalet modereras av Petra Markgren Wangler. I panelen ingår Mimmi Bashiri, vd för Extreme Music och erfaren inom musik för film och tv-reklam, John Pugh från Sony ATV och Iain Cooke som är Music supervisor och som fått ta emot flera priser för sitt synk-arbete. Fler personer tillkommer i panelen.

Seminariet är gratis och äger rum den 26 februari på Nalen i Stockholm. Anmäl till sofia@exportmusicsweden.org för att säkra en plats.

Läs mer om seminariet på Export Music Swedens webbplats.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.