Jazzens väg inom svenskt musikliv är en av titlarna i bibliografin. Foto: Fernando Medina

Jazzens väg inom svenskt musikliv är en av titlarna i bibliografin. Foto: Fernando Medina  

Svensk jazzbibliografi på webben

Sveriges mest omfattande jazzbibliografi finns nu på webben. Här hittar du en lista över nära nog alla böcker om jazz på svenska samt böcker om svensk jazz på andra språk.

Svensk jazzbibliografi har sammanställts av Mats Holmquist med stöd av Svenskt visarkiv. Inte sedan 1960-talet har en liknande bibliografi gjorts i Sverige, då med betydligt färre titlar än nu.

Lästips för den jazzintresserade

Syftet är att lista alla böcker om jazz och jazzmusiker som har getts ut på svenska samt böcker om svensk jazz som har publicerats på andra språk. I bibliografin finns även en kort beskrivning av böckernas innehåll för att göra det lättare att orientera sig i materialet.

Bibliografin omfattar inte noter eller annat som kan betraktas som musikaliskt undervisningsmaterial och inte heller allmänna uppslagsverk, skivkataloger, programblad eller liknande.

Saknar du något?

Svensk jazzbibliografi är tänkt som ett levande dokument. Vi välkomnar kommentarer och synpunkter på innehållet samt förslag på nya böcker och utgåvor som bör ingå. Använd dig gärna av kommentarsfältet eller kontakta Visarkivet.

Till Svensk jazzbibliografi

Mer jazz på Musikverket

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.