Scengångaren lyssnar i en hörlur. Runtomkring hen står flera barn.

Kom och sjung med Scengångaren på sportlovet! Foto: Jonas André/Musikverket 

Sportlov på Scenkonstmuseet

Sportlov betyder extra mycket kul för barn på Scenkonstmuseet! Vad sägs om sing-along med museets egen Scengångare eller dockmakarverkstad med David Wätte?

Sing-along med Scengångaren

Kom och sjung tillsammans med museets blyga men showiga inneboende Scengångaren. Favoritlåtar blandas med rörelse i Scengångarens egen barn-sing-along. Pedagogerna Kajsa Dahlström och Monica Åslund Forsén ackompanjerar och rycker in där det behövs.

Scengångaren stämmer upp till sång tisdag–fredag under denna vecka som är Stockholms sportlovsvecka. Scengångarens sing-along är gratis för alla barn och ingår i entrépriset för vuxna. Biljett hämtas i receptionen, observera att antalet biljetter är begränsat. För datum och tider se museets kalender.

För barn 0–6 år.

Dockmakarnas verkstad

Omöjliga, fantastiska, fantasifulla, overkliga och överdrivna. Teaterdockor kan göra nästan vad som helst – missa inte chansen att bygga din egen. Under denna sportlovsvecka står museets ateljé öppen för alla som vill komma och visa vad de går för när det kommer till dockmakeri. Vi bygger efter recept av David Wätte – legendarisk dockmakare som gör rörliga dockor för bland annat film, tv och teater.

Scenkonstmuseets pedagoger finns på plats för att inspirera och vägleda. Från 5 år och uppåt. Materialkostnaden är 30 kronor och biljett hämtar du i receptionen. För exakta tider se museets kalender.