Foto: Jasmine Cooke/Flickr (CC)

Foto: Jasmine Cooke/Flickr (CC) 

Spela jämnt

Svensk Scenkonst vill se fler kvinnor i ledande position i musiklivet, därför startar de ledarskapsutbildningen Spela jämnt. Alla kvinnor med ledarbakgrund i musiklivet kan söka.

Spela jämnt genomförs tillsammans med Högskolan för scen och musik och är ett av de nio jämställdhetsprojekt som fick stöd från Musikverket i maj. Utbildningen är skräddarsydd för ledarskap inom scenkonstområdet och fokuserar på personligt ledarskap, verksamhetsplanering, omvärld, kulturpolitik och kommunikation.

Vill öka jämställdheten

Målet är att öka andelen kvinnliga verksamhetschefer i branschorganisationen Svensk Scenkonsts medlemsföretag.

– Vi ser ett jämställt ledarskap som en av de viktigaste faktorerna för ökad jämställdhet i branschen, heter det i Svensk Scenkonsts pressmeddelande.

Svensk scenkonst har tidigare genomfört en liknande ledarskapsutbildning för kvinnor inom teatern med goda resultat. Åtta av tolv som gick programmet är i dag högsta chefer vid något av Svensk Scenkonsts medlemsföretag.

Nio utbildningsplatser

Utbildningen inom musikbranschen ges under 2013 med plats för nio kvinnor med bakgrund i musikvärlden och tidigare erfarenhet av ledarskap. Sista ansökningsdag är den 7 oktober.

Projeket har fått 460 000 kronor i jämställdhetsstöd från Musikverket. Läs mer på Svensk Scenkonsts webbplats.

Fler jämställdhetsprojekt

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.