" "

Foto: Jonas André/Musikverket 

Välkommen tillbaka!

Vi har rustat för det nya normala och öppnar Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Elektronmusikstudion igen. Välkomna tillbaka!

Efter en vår på distans slår vi upp portarna till Musik- och teaterbiblioteket, Svenskt visarkiv och Elektronmusikstudion igen. Se öppettider för Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv.

En rad anpassningar har gjorts för att skapa en säker miljö för både besökare och medarbetare. I lokalerna finns stationer med handsprit, avståndsmarkeringar på golvet och plexiglas vid disken. Vi har också sänkt gränserna för hur många som får vistas i lokalerna samtidigt.

Scenkonstmuseet öppnades i juni och har välkomnat besökarna hela sommaren.

Efterlängtad öppning

Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv har sin expedition på Torsgatan 19 i Stockholm. Den har varit stängd sedan i mars, men användarna har kunnat ställa frågor och beställa material via e-post och telefon under hela perioden. Det har även funnits möjlighet att boka ett besök för att hämta ut material.

– Vi har under våren hittat lösningar för att ändå upprätthålla service och tillgängliggöra våra samlingar. Samtidigt känns saknaden efter det öppna biblioteket. Vi ser fram emot att möta besökarna igen, säger Kerstin Carpvik, chef för Musik- och teaterbiblioteket.

Även Elektronmusikstudion, EMS, har varit stängd under våren och sommaren. Sedan 1964 har EMS tagit emot uppemot 200 tonsättare per år från hela världen. 2020 blir dock lite annorlunda.

– Inför hösten har vi infört ett antal förhållningsregler för att minska beläggningen på EMS lokaler. Till exempel är studiotiden per person är begränsad för att fler tonsättare ska ha möjlighet att hitta lediga studiotider och på så sätt åstadkomma en glesare beläggning i lokalerna, säger Mats Lindström, studiochef på EMS.

Håll avstånd och visa hänsyn

Musikverket fortsätter att följa ansvariga myndigheters rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma. Stanna hemma om du har symptom som hosta, snuva eller feber och åk inte med kollektivtrafiken så länge SL rekommenderar dig från att avstå.