Urban Turban och Shamim Naghedi släpper albumet Paradis på Caprice Records.

Urban Turban och Shamim Naghedi släpper albumet Paradis på Caprice Records. 

Skivsläpp: Svensk schlager på Persiska

Carola, Ted Gärdestad, Lill Lindfors och Anita Lindbloms låtar – på persiska! Nu släpper vi albumet Paradis med Urban Turban och Shamim Naghedi som översatt svenska schlagerklassiker till persiska.

Urban Turban och Shamim Naghedi visar att språkliga och kulturella skillnader inte behöver vara ett hinder för skapande, snarare en redskap för att få det riktigt bra. I dag släpps albumet Paradis på Caprice Records. Shamim Naghedi har översatt tolv svenska schlagermelodier till persiska och tillsammans med Urban Turban blir de till musik med hög kvalitet.

Svensk schlager beskrivs ibland som det svenskaste som finns och många förknippar det nog med lättsam underhållning. Men med Shamim Naghedis översättningar uppstår en helt nytt svärta och ett nytt djup. Ingen kan längre kalla musiken sorglös.

Originallåtarna: Sånt är livet, Är det konstigt att man längtar bort nån gång, Han måste gå, Gråt inga tårar, Flottarkärlek, Du är den ende, Jag ger dig min morgon, Bygga upp ett stort berg, Min älskling du är som en ros, Främling, Jag vill ha en egen måne, Det verkar vara kärlek banne mig.

Lyssna på Paradis på Spotify eller köp i iTunes.