" "

Music from Greece släpps 28 september. 

Skivrelease – Music from Greece

29 september är det release för Caprice Records Music from Greece på Grekiska Kulturhuset. Skivan visar på ett koncentrat av den grekiska musikskatten.

Den grekiska folksångerskan Domna Samiou startade sin karriär på dåvarande grekiska radiobolagets nationalmusikavdelning, i första hand som forskare och producent. Det tog ytterligare nästan 20 år innan hon gav ut sin första skiva med grekiska sånger i eget utförande. Domna blev en mycket populär och välkänd person i Grekland och turnerade flitigt både i och utanför Grekland. Hennes insatser för grekisk folkmusik kan inte överdrivas.

Skivan Ξενητεμéνο μου πουλí (fritt översatt Min utvandrade fågel) var inte bara avsedd som en dokumentation från en bejublad turné. Den speglade också musiken som ett koncentrat av den grekiska kulturen, tankevärlden, historien och konsten.

Nu återutges detta album, digitalt ommastrat, för första gången på cd, med nio extra spår och nya texter av Miranda Terzopoulou som arbetade tillsammans med Domna Samiou. I det omfattande texthäftet finns också texter till och beskrivningar av de 25 spåren på albumet.

Läs mer om Music from Greece
Lyssna på Spotify eller köp i iTunes

Släpps på Grekiska kulturhuset

Lördag 29 september är det release för Music from Greece på Grekiska Kulturhuset i Stockholm. Etnologen Miranda Terzopoulou som skrivit nya texter till skivan berätta om folkmusik i Grekland i allmänhet och om Domna Samiou i synnerhet.

Den grekiska folkmusikgruppen Taximi spelar bland annat material från skivan Music from Greece/Μουσικη απο την ελλαδα.

Skivan kommer att finnas till försäljning till releasepriset 100 kronor (normalpris 159–179 kronor).

Detta är ett arrangemang i samarbete mellan grekiska ambassaden, Grekiska Kulturhuset och Caprice Records.

Tid: 29 september klockan 19.00
Plats: Grekiska Kulturhuset, Idungatan 4, Stockholm
Fri entré