" "

Nu släpper Caprice Records den enda kompletta inspelningen av Singoalla digitalt. 

Singoalla – unik inspelning i digitalt format

Singoalla är ett av de främsta och mest uppskattade verken inom svensk opera. Nu återutger Caprice Records den enda kompletta inspelningen av denna opera för första gången digitalt.

Gunnar de Frumerie skapade sin enda opera under stark ingivelse 1937–39, med utgångspunkt från Viktor Rydbergs klassiska berättelse om den unge riddaren Erlands ödesdigra kärlek till den romska kvinnan Singoalla. Librettot sammanställdes av författaren Ella Byström-Bæckström och i dramat finns allt som kunde inspirera en ung tonsättare – en romantisk medeltidssaga om kärlek, död och konflikter mellan olika kulturer i suggestiv nordisk 1300-talsmiljö. Trots sin tydliga tidsanknytning angår berättelsen nutidsmänniskan och ett samhälle där kulturkrockar och misstänksamhet mellan människor fortfarande frodas, fast i andra former.

När Singoalla spelades med Anne Sofie von Otten i huvudrollen hösten 1985 var det ett omtalat evenemang. Musiken passade dirigenten Yuri Ahronovitch perfekt och att tonsättaren själv var närvarande vid framförandet gav ytterligare autenticitet.

I Musikverkets samlingar finns den enda inspelningen av operan och den har tidigare getts ut på skiva av Caprice Records. Nu släpps den för första gången i digitalt format.

Läs mer om Singoalla
Lyssna på Spotify eller köp i iTunes.