Scenkonstmuseet öppet hela sommaren

Gå på museum i sommar! Scenkonstmuseet har öppet hela sommaren och fångar så väl unga som gamla.

På Scenkonstmuseet får du kliva du in i teaterns, dansens och musikens värld och utforska scenkonsten genom ditt eget skapande. Här möts historia och samtid inom scenkonstområdet och du som besökare får själv möjlighet att delta. Scenkonstmuseet har öppet hela sommaren.

Välkommen upp På scen

I huvudutställningen På scen görs historiska och samtida nedslag inom det mångfacetterade fält som utgör svensk scenkonst. Föremål, bilder, videor och ljud varvas med interaktiva stationer där besökaren kan sätta både sig själv och olika instrument i rörelse.

Utställningen är uppdelad i fyra delar – dans, teater, musik och dockteater – och löper genom tre våningar i byggnaden. Föremålen kommer i olika skepnader och från olika århundranden. En dräkt från Ludvig XIV:s hovbalett har en lika självklar plats som rapparen Erik Lundins handskrivna texter om uppväxt, identitet och utanförskap.

Kliv in i arkivet

Den tillfälliga utställningen …and it’s gone låter besökaren kliva in i ett arkiv av försvunna ögonblick. Installationen av Carina Reich och Bogdan Szyber belyser det motsägelsefulla i att ställa ut scenkonst, som ju uppstår i stunden för att sedan försvinna. Utställningen pågår till 10 september.

Öppettider i sommar

Juli–augusti:
Öppet alla dagar 11–17

Varje dag under juli och augusti ger Scenkonstmuseets kunniga museivärdar dig en introduktion till utställningarna. På svenska klockan 11.30 och 13.00, och på engelska klockan 15.00.

I sommar får alla våra besökare 50 procent rabatt på entrébiljetten till Dansmuseet, genom att visa upp sin entrébiljett från Scenkonstmuseet, senast en vecka efter besöket. Samma sak gäller Dansmuseets besökare som alltså går in för halva priset hos oss. Erbjudandet gäller under juni, juli och augusti.