Regler och villkor

Tävlingsbidraget

Av de ljudfiler som Musikverket har valt ut måste varje tävlingsbidrag innehålla delar av minst tre. Du får göra vad du vill med det ljudpaket Musikverket valt ut, och det är också tillåtet att använda ljud som du själv spelat in eller skapat.

Tävlingsbidraget får vara minst två minuter och högst fyra minuter långt.

Det är inte tillåtet att göra en cover. Bidraget måste ha komponerats av dig som tävlar.

Musikverket godkänner inte bidrag med innehåll som kan tolkas som kränkande, uppvigling, hets mot folkgrupp eller olaga våldsskildring.

Vi godkänner inte heller bidrag som innehåller personuppgifter eller intrång i andras rättigheter som skyddas i upphovsrättslagen.

Du som tävlar

För att tävla måste du gå på gymnasiet. Du som inte har fyllt 18 år måste ha målsmans tillstånd.

Musikverket kan komma att publicera alla inkomna tävlingsbidrag på webbplatsen eller i sociala medier. Det innebär även att Musikverket har rätt att klippa i materialet för att använda det, till exempel när vi uppmanar folk att rösta eller som marknadsföring för en kommande tävling.

Genom att delta i tävlingen godkänner du att Musikverket publicerar ditt namn, din ålder, din bostadsort och eventuellt även ett foto på dig.

Varje tävlande får skicka in max tre tävlingsbidrag.

För att få delta i tävlingen måste du ange en e-postadress och ett telefonnummer som vi kan nå dig på. En grupp måste ha en kontaktperson som vi kan nå.

Skicka in

Bidraget skickas in i till exempel MP3- eller wav-format. Tänk på att inte komprimera för hårt då kvaliteten påverkas negativt.

För att tävlingsbidraget ska godkännas och skickas till juryn behövs en text där du beskriver hur du arbetat med tävlingsbidraget, mellan 500 och 1 000 tecken. När du skriver kan du tänka på de här frågorna:

• Hur lång tid tog det?
• Vad var det bästa med att skapa ditt bidrag?
• Vad var extra lätt eller svårt?
• Vilka ljud var särskilt användbara eller roliga att jobba med?
• Vilken teknisk utrustning använde du?
• Var det något särskilt som inspirerade dig?
• Om du brukar göra musik, är ditt bidrag inom samma genre som du brukar skapa musik i?

Tävlingsbidragen måste vara inlämnade senast den 11 december klockan 14:00. Bidrag som kommer in senare kan vi tyvärr inte ta med.

Skicka din ljudfil via till exempel Sprend eller WeTransfer till kommunikation@musikverket.se. Det är enkla gratistjänster för att skicka större filer. Var noga med att ange ditt namn och din e-postadress i meddelanderutan. Din text går bra att skicka via mail till samma adress, glöm inte att ange ljudfilens namn i din text.

Finalisterna meddelas per e-post cirka en månad efter att tävlingen stängs. Dessa går vidare till röstningsomgången. Röstningen sker på musikverket.se.

Övrigt

Musikverket har rätt att gallra bland tävlingsbidragen innan de kommer till juryn, om behov finns. Både Musikverkets och juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Musikverket har rätt att ändra, skjuta upp, ställa in eller avbryta tävlingen, förlänga eller återuppta tävlingsperioden om behov finns.

Frågor om tävlingen skickas till kommunikation@musikverket.se

Tips

Det finns massor av olika program för att göra musik både på Mac och PC. Kanske har du, din skola eller någon du känner Ableton Live, Cubase eller Logic? Om du inte har tillgång till dem gör det inget – det finns flera bra program och plugins som är gratis. Reaper och Audacity är två som vi använder själva och på KVR kan du hitta många olika plugins.

Skrivet av Musikverket den 7 september, 2014
Kategorier: Musik, Musikverket
Nyckelord: