Bland hyllorna i Musik- och teaterbiblioteket. Foto: Miki Anagrius

Bland hyllorna i Musik- och teaterbiblioteket. Foto: Miki Anagrius 

Nya öppettider för bibliotek och arkiv

Musik- och teaterbiblioteket och Svenskt visarkiv har stängt den 18 december samt 23 december–11 januari. Passa på att besöka oss innan julhelgerna och välkomna åter 2016, då med nya öppettider för expeditionerna.

Det lackar mot jul vilket innebär bråda tider på såväl Musik- och teaterbiblioteket som Svenskt visarkiv. Olika varianter av Luciasånger, Staffansvisor, jul- och nyårslåtar lånas ut i raskt tempo, här hittar du några av dem. Beställ och låna senast den 22 december, därefter tar både biblioteket och Visarkivet julledigt.

Stängt över jul och nyår

Fredag 18 december – stängt
Onsdag 23 dec–11 januari – stängt

Nya öppettider från och med 12 januari 2016

Musik- och teaterbibliotekets expedition

Tisdag kl 12–17
Onsdag kl 12–16
Torsdag kl 12–19
Fredag kl 12–16

De nya öppettiderna gäller enbart expeditionen. Telefontiderna och möjlighet till orkester- och fjärrlån är samma som tidigare. Precis som förut kan du även lämna tillbaka lånat material dygnet runt, när expeditionen är stängd lämnas materialet i receptionen i Bonnierhuset på Torsgatan 21.

Besök Musik- och teaterbiblioteket

Svenskt visarkivs expedition

Tisdag–fredag kl 13–16

Övriga besökstider enligt överenskommelse. Telefontid samma som ovan, det går förstås även bra att mejla.

Besök Svenskt visarkiv

Ökad digital efterfrågan

Besökarmönstret på biblioteket och arkivet har förändrats över åren. I och med att allt mer material finns tillgängligt digitalt har besöken i expeditionen minskat, medan förfrågningarna via mejl och webb ökat. För att svara upp mot detta samt för att frigöra mer tid åt det viktiga arbete som sker bakom kulisserna – till exempel inköp, katalogisering, digitalisering, donationshantering och arkivering – har ledningen i samråd med personalen beslutat om de nya öppettiderna.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.