SØS Gunver Ryberg – en av EMS akter på Intonal 2016. Foto: Camille Blake 

Musik från EMS på Intonalfestivalen

Experimentella musikfestivalen Intonal kör i gång för andra året i rad, med allt från abstrakta ljudinstrument till ny elektronisk dansmusik. Elektronmusikstudion, EMS, är medarrangör och presenterar några av artisterna.

Den 21 april inleds årets upplaga av Intonal, ett festivalsamarbete som är unikt i sitt slag. På Intonal möts experimentell klubbkultur, ljudkonst, elektroakustisk musik och ljudinstallationer. EMS presenterar flera artister på festivalen, SØS Gunver Ryberg, Maria W Horn, Mats Erlandsson och den spanska musikduon LCC.

SØS Gunver Ryberg

Danska artisten SØS Gunver Ryberg har gjort allt från videospelsmusik till konstnärliga ljudinstallationer och är mest känd för sina unika liveframträdanden. Tidigare i år debuterade Gunver med sin ep AFTRYK. I höst har hon en residensperiod på Elektronmusikstudion inplanerad, med mobilitetsstöd från Kulturkontakt Nord.

Maria W Horn

Kompositören och producenten av elektronisk musik och experimentell film Maria W Horn är ytterligare en av EMS verksamma artister som kommer att uppträda på festivalen. Maria W Horns framträdanden präglas av långsamt växlande och pulserande ljud, ljus och bilder.

LCC

Las CasiCasiotone,  LCC, kommer från Asturien i norra Spanien. De gör sin musik med hjälp av fältinspelningar samt både analoga och digitala instrument. De blandar mörk dub och techno med delikata ljudlandskap – resultatet blir djupt och mörkt, varmt och energiskt.

Mats Erlandsson

Mats Erlandsson är tonsättare och musiker inom elektronmusik och har skapat både dansmusik, musik för kammarorkestrar samt elektronisk livemusik. Han debuterade tidigare i år med albumet Selective Miracles.

Intonalfestivalen är ett samarbete mellan Elektronmusikstudion, Inkonst, CTM, IAC och Unsound. Projektet genomförs med stöd från Musikverket, Region Skåne, Goethe-Institut, Polska Institutet och Musik i Syd.

Läs mer och ta del av hela programmet här

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.