Under Sound of Stockholm presenterar EMS den kanadensiska kompositören, konstnären och musikern Myriam Bleau. Foto: Leif Norman

Under Sound of Stockholm presenterar EMS den kanadensiska kompositören, konstnären och musikern Myriam Bleau. Foto: Leif Norman 

Möt EMS på Sound of Stockholm

Sedan 2010 har festivalen Sound of Stockholm presenterat samtida konstmusik. Elektronmusikstudion, EMS, syns återigen på festivalen i samarbete med bland andra Sveriges Radio.

Den 9–13 november går festivalen Sound of Stockholm av stapeln och Elektronmusikstudion, EMS, deltar i flera samarbeten. Ett av dem med Sveriges Radio i ett tonsättarporträtt av en veteran i EMS-sammanhang, Tamas Ungvary. Konsertern innehåller ett uruppförande av Ungvary beställt av Sveriges Radio och piano- och bandstycket Sinus Coitus framfört av Mats Persson och Tamas Ungvary. Var på plats fredag 11 november på Fylkingen!

Under invigningskvällen 9 november presenterar Elektronmusikstudion i samarbete med Sound of Stockholm den kanadensiska kompositören, konstnären och musikern Myriam Bleau. De följande dagarna presenteras även den iranska ljudkonstnären SOTE, den franska avantgardemusikern Félicia Atkinson och den polska ljud- och bildkonstnären Anna Zaradny denna gång tillsammans med Polska Institutet.

Brett program

Bakom festivalen står FRIM, föreningen fri improviserad musik, Fylkingen, Samtida Musik, SEKT och Studio 53.

Sound of Stockholms hemsida kan du läsa mer om artisterna och se hela programmet.