Brooklyn Bridge i New York. Foto: MD111/Flickr (CC)

Brooklyn Bridge i New York. Foto: MD111/Flickr (CC) 

Lyfter svensk musik i USA

I januari är det dags för scenkonstmässan APAP i New York, månaden därpå festivalen Nordic Cool i Washington. Musikplattformen finns på plats på båda för att lyfta fram svensk musik.

The Association of Performing Arts Presenters, APAP:s, årliga mässa i New York lockar deltagare från hela världen. Förra året visade delar av det svenska musiklivet enad front på mässan med stöd från Musikverket. I år gör Musikplattformen gemensam sak med Kulturrådet och genomför en bredare satsning på svensk scenkonst.

Medverka i trycksaken

Med sig i bagaget kommer de att ha trycksaken Swedish performing arts for an international audience, fullpackad med information om aktuell svensk scenkonst. Alla aktörer som har fått statligt stöd och har en internationellt aktuell akt under 2013 är välkomna att medverka i trycksaken.

Följ med till APAP

De som vill är också välkomna att följa med till APAP den 11 till 15 januari och få tillgång till Musikverkets och Kulturrådets gemensamma monter, anmälan senast den sista oktober. Resa, inträde och kringkostnader bekostas av den som vill följa med.

Från APAP går Musikplattformens resa vidare Washington D.C. och den månadslånga nordiska kulturfestivalen Nordic Cool 2013 mellan den 19 februari och 17 mars. Även här kommer svensk scenkonst att lyftas fram.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.