Andromedastudion 2004 ur Ralph Lundstens arkiv

Andromedastudion 2004 ur Ralph Lundstens arkiv 

Lundsten skänker studio till Scenkonstmuseet

I samband med att kompositören Ralph Lundsten säljer villa Frankenburg, det rosa sagoslottet vid Skurusundet där han bor, skänker han sin elektronmusikstudio Andromeda till Scenkonstmuseets och Musikverkets samlingar. Studion är förmodligen en av de sista kompletta analoga studior som finns bevarade.

Studion innehåller bland annat en 32-kanalig bandspelare, ett specialkonstruerat mixerbord och en unik synthesizersamling och andra elektroniska ljudverktyg. Förutom den analoga studion finns även nyare digital utrustning. Donationen innefattar också ett urval av studions fantasifulla inredning/rekvisita som gör det möjligt att återskapa den ”andromedanska” atmosfären och museet kan därmed visa Andromeda i framtida utställningar.

I donationen ingår en konstsamling med originalen till skivomslag från Andromedas musikproduktioner samt kompletterande arkivmaterial.

Ralph Lundsten har redan tidigare donerat ett antal synthesizers och elektroniska ljudverktyg till Scenkonstmuseet (dåvarande Musikmuseet), och dessutom ett personarkiv med fotografier, brev, affischer och inspelningar. Arkivmaterialet finns i dag hos Musik- och teaterbiblioteket.

Scenkonstmuseet tar tacksamt emot donationen och riktar ett stor tack till Ralph Lundsten!

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.