Pianisten Love Derwinger gästar Musik- och teaterbiblioteket 

Love Derwinger i samspråk med Bach

Den 6 november omvandlas Musik- och teaterbiblioteket till scen. Pianisten Love Derwinger framför delar av sin föreställning Föredraget – en anakronistisk intervju med Bach.

Love Derwinger är en av Sveriges främsta pianister. Som 16-åring debuterade han som solist i Franz Liszts andra pianokonsert, sedan dess har han turnerat i Europa, USA, Kanada, Japan, Mellanöstern och Sydamerika samt deltagit i många festivaler världen över.

Solist, dirigent, författare

Som solist har han framträtt med flera av de största skandinaviska orkestrarna och internationellt med Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Het Residentie Orkest i Haag, Radio Philharmonie Hannover des NDR, Philharmonia Orchestra. Han varvar solistuppdrag med kammarmusik, nutida musik och uppdrag som dirigent och ackompanjatör.

För närvarande är han aktuell med boken och teaterstycket Föredraget – en anakronistisk intervju med Bach (Dialoger). I väntan på intighetens inträde låter sig Johann Sebastian Bach intervjuas av en föredragshållare. Öppenhjärtigt och egensinnigt berättar Bach om sin syn på tid och konstnärligt skapande, metod och inspiration, vännerna R. M. Rilke, I. Stravinskij, A Schönberg, G Perecs brödsmulor och tupparna på Patmos.

Gästar Musik- och teaterbiblioteket

Fredag den 6 november ger Love Derwinger delar av Föredraget – en anakronistisk intervju med BachMusik- och teaterbiblioteket i Stockholm.

Tid: 6 november kl 16
Plats: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19, Stockholm, plan 5
Fri entré, dryck och tilltugg!

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.