Anders Lagerqvist och Mårten Falk

Anders Lagerqvist och Mårten Falk spelar på Musik- och teaterbiblioteket i september. 

Konsert: Nätter i spanska trädgårdar

1800-talets Europa står i fokus när Musik- och teaterbiblioteket bjuder in till konsert. Välkomna den 20 september klockan 18.00

Anders Lagerqvist (violin) och Mårten Falk (gitarr) framför spansk och fransk musik från slutet av 1800-talet. På programmet finns bland andra Enrique Granados, Maurice Ravel och Manuel de Falla. Även musik ur bibliotekets Boijesamling. Under kvällen läser också Musik- och teaterbibliotekets bibliotekarie Elisabet Andersson dikter av Salvador Espiru och Paul Eluard.

Anders Lagerqvist, violin

Kammarmusiker med Europa som arbetsfält, sedan 2012 konstnärlig ledare för den banbrytande konsertserien Musik på Udden i samarbete med prins Eugens Waldemarsudde. Ett mångårigt samarbete i duo med pianisten Mats Widlund har lett till konserter i Frankrike och på svenska konsertscener och festivaler. Ständigt närvarande i Anders projekt är lusten till kulturella mervärden – konserter varvat med konst och poesi har blivit hans signum.

Mårten Falk, gitarr

En av Sveriges mest anlitade konsertgitarrister. Ständigt aktuell med uruppföranden och över 100 soloverk för gitarr har tillägnats Mårten. Dessutom en musiker med en stadig förankring i historiska framföranden vilket gett honom en särställning som uttolkare av mindre känd originalrepertoar för gitarr och äldre instrument. Mårten har gjort en betydande mängd inspelningar för det svenska skivbolaget db productions och är ofta anlitad som kammarmusiker i Sverige och utomlands.