Nicholas Ringskog Ferrada-Noli kommer till Musik- och teaterbiblioteket för att berätta om sin bok Den andra musiken. Foto: Elnaz Baghlanian

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli kommer till Musik- och teaterbiblioteket för att berätta om sin bok Den andra musiken. Foto: Elnaz Baghlanian 

Hitta vägen till klassisk musik

Måste man vara expert för att njuta av klassisk musik? Den 6 april kommer författaren bakom Den andra musiken, Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till Musik- och teaterbiblioteket för att samtala om detta.

Klassisk musik är en tusenårig skattkammare – var börjar man? Musikjournalisten Nicholas Ringskog Ferrada-Noli har skrivit Den andra musiken, en guidebok för den ovane till nya musikaliska världar.

Den 6 april klockan 18 kommer han till Musik- och teaterbiblioteket för att samtala om sin bok, läsa något stycke och spela lite musik. Samtalspartner är Märta Myrstener, musikjournalist och producent på Sveriges radios P3 Musikguiden.

Avdramatiserar klassisk musik

Boken Den andra musiken är ingen historielektion, i stället presenteras verk och tonsättare från olika tider genre för genre – med början i solomusiken för piano, vidare till kammarmusiken och fram till de stora symfonierna. Det är lusten och lyssningsupplevelsen som är i centrum, hur musiken kan få oss att känna. Nicholas Ringskog Ferrada-Noli presenterar sina egna favoriter och ger ingångar till hur vi kan ta till oss musiken. Framför allt vill han avdramatisera bilden av den klassiska musiken som någonting upphöjt och svårtillgängligt – för att njuta och beröras behövs inga expertkunskaper.

Tid: 6 april klockan 18.00
Plats: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19 plan 5, Stockholm.
Fri entré