Almedalen i Visby. Foto: Lennart Nacke/Flickr (CC)

Almedalen i Visby. Foto: Lennart Nacke/Flickr (CC) 

Framtidsdag i Almedalen

Onsdag den 4 juli riktas blickarna framåt på Almedalsveckan. Stina Westerberg, generaldirektör på Musikverket och medlem i regerings framtidskommission, leder ett samtal om passion och innovation i framtidens Sverige.

Almedalsveckan 2012 är i gång med ett späckat program, drygt 1 800 programpunkter med tal, seminarier och debatter kring politik och samhällsfrågor ska hinnas med på en vecka.

Framtidsdag i Almedalen

På onsdag den 4 juli står framtiden i fokus. Regeringens framtidskommission bjuder in till diskussioner kring hur Sverige ska möta framtida utmaningar och möjligheter. På schemat står samtal och seminarier kring så skiftande ämnen som svarta svanar, Rupert Murdoch-skandalen och den framtida staden.

Stina Westerberg. Foto: Jan-Olav Wedin

Foto: Jan-Olav Wedin

Klockan 11.40–12:20 är det dags för seminariet Passion och innovation i framtidens Sverige. Hur kommer det sig att Sverige hamnar så högt när man mäter kreativitet och innovation i olika länder? Vad är sambandet mellan passion och innovation? Och hur ska Sverige göra för att bibehålla sin position? Stina Westerberg leder samtalet tillsammans med Mernosh Saatchi, medlem i framtidskommissionen och vd för företaget Humblestore. Samtliga deltagarna i seminariet presenteras i Almedalens kalendarium.

Se framtidsdagen på webben

För den som inte kan lyssna på plats kommer seminariet och hela framtidsdagen att sändas live på regeringens hemsida, den kommer även att kunna ses i efterhand.

Läs mer på Framtidskommissionens hemsida där du även kommer att kunna följa ett flöde av bilder direkt från Almedalen.

Delta under #Framtidsdag

Du som använder Twitter kan delta på distans och ställa frågor under hashtagen #Framtidsdag.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.