En mycket stor konsert. Foto: Owe Ronström

En mycket stor konsert. Foto: Owe Ronström 

En mycket stor konsert vann Prix Italia

Det av Musikverket stöttade projektet En Mycket Stor Konsert tilldelades i veckan internationella priset Prix Italia. Tävlingen utser de bästa radio- och tv-inslagen från hela världen.

En mycket stor konsert är ett projekt som skapade musik utifrån kyrkklockor på Gotland. Bakom verket står bland andra Karin Rehnqvist och Claes Holmgren och idén initierades av Eva Sjöstrand på Sveriges Radio och Owe Ronström.

I veckan tilldelades projektet Prix Italia, ett pris som går till de bästa radio- och tv-inslagen världen över i en mängd olika kategorier och där deltagare från över 90 Public Service-bolag ingår.

Motiveringen löd: ”Ett otroligt projekt som placerar klassisk radio mitt i ett nationellt experiment av samtida musik, och förstärker dess image och ökar populariteten för största möjliga publik.”

Konsert med gotländska kyrkklockor

En mycket stor konsert framfördes i en konsert där samtliga av Gotlands drygt 200 kyrkoklockor hördes via ett stort antal mobiltelefoner. Konserten ägde rum den 8 juni 2013 och direktsändes i Sveriges Radio P2, ett antal radiostationer i Europa, en i USA och över hela jordklotet via webben.

Läs mer om priset och motiveringen.

Läs mer om projektet En Mycket Stor Konsert.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.