Dorothy Irvings album Själ och Landskap återutges på Caprice Records.

Dorothy Irvings album Själ och Landskap återutges på Caprice Records. 

Dorothy Irving återutges på Caprice

För 90 år sedan berikades världen med hennes dramatiska sopranstämma. Nu återutger Caprice Records Dorothy Irvings album Själv och Landskap.

Albumet Själ och Landskap spelades in 1973–1974 och är resultatet av Dorothy Irving och Erik Werbas ambition att föreviga ett internationellt kollage av impressionistisk och modern romantisk sång, lied.

Sopranen Dorothy Irving föddes i England 1927 där hon studerade cello och sång. Hennes dramatiska sopranstämma passade fint för lied- och romansstycken. Efter att hon flyttade till Sverige specialiserade hon sig bland annat som pedagog inom denna genre.

1961 debuterade Dorothy Irving på den svenska scenen, till kritikernas samstämmiga bifall. Inget podium har varit för litet, ingen sal för blygsam så länge där funnits människor som är mottagliga för musiken. Den musikaliska ådran har dessutom gått i arv, inte minst till hennes barnbarn, musikern och skådespelerskan Sarah Dawn Finer.

Själ och Landskap spelades in 1973–1974 och denna återutgivning av har berikats även med spår från en självbetitlad ep där Dorothy Irwing enbart sjunger svensk musik.

Läs mer
Lyssna på Själ och LandskapSpotify eller köp albumet i iTunes