Silhuetter av en orkester med sina instrument uppsträckta i luften.

I den senaste delen av Caprice Records serie Swedish Classical Music vänds blicken mot orkestern. 

Det bästa av svensk orkestermusik

Med en lång historia och stor bredd rymmer Caprice Records samling The Swedish Orchestra mycket – från symfonier till serenader.

I den senaste delen av Caprice Records serie Swedish Classical Music vänds blicken mot de tillfällen då instrumenten kommer samman – orkestern. The Swedish Orchestra belyser den svenska orkestermusikens bredd och långa historia.

Med verk för symfoni-, blås- och stråkorkester får lyssnaren en vandring genom skiftande stilar, stämningar och uttryck. Allt från barock till nutida konstmusik och symfonier till serenader ryms och samsas om utrymmet på denna 70 spår tunga samling.

Lång historia

Svensk orkestermusik går tillbaka långt i tiden – en av de äldsta orkestrarna i världen som fortfarande är verksam är Kungliga Hovkapellet i Stockholm, som varit aktiva sedan tidigt 1500-tal. De flesta av våra största tonsättare genom tiderna har skrivit många verk för denna mångfacetterade och omfångsrika ensembleform.

Svenska toppensembler

Svenska orkestrar har ett gott rykte även internationellt, och här hörs några av Sveriges och Europas toppensembler. Orkestrar som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniorkester, Drottningholms Barockorkester, Ryska Statskapellet, Sveriges Radios Symfoniorkester och SWR Symphonieorchester.

Läs mer om The Swedish Orchestra 
Lyssna på The Swedish OrchestraSpotify, Deezer eller köp i iTunes.