Tonsättaren Malin Hülphers

Tonsättaren Malin Hülphers 

Composer in Residence

Hur låter Norrland? Den frågan försöker tonsättaren Malin Hülphers besvara i sitt samarbetsprojekt med Scenkonstbolaget Västernorrland.

Inom ramen för projektet Composer in Residence besöker Malin Hülphers sju av de mindre kommunerna i Västernorrlands län för att lyssna på berättelser om invånarnas glädjeämnen, rädslor och vardag.

Tonsätter Västernorrland

Med samtalen som bas får varje kommun ett eget nyskrivet verk signerat Hülphers som kommer att uruppföras på plats i respektive kommun. Projektet beviljades 300 000 kronor i oktober 2011, nu har det fått ytterligare 300 000 kronor från Musikverket.

– För mig har stödet fungerat fantastiskt. Jag har fått chansen att samarbeta med en institution och tid att jobba på djupet på ett sätt jag aldrig tidigare har haft möjlighet till, säger Malin Hülphers.

”Säkrar det fria musiklivet”

Även samarbetspartnern Lennart Åkermark, vd på Scenkonstbolaget Västernorrland, glädjs över att projektet nu får en fortsättning.

– Det viktigaste med stödet från Musikverket är att ge ekonomisk trygghet till aktörer inom det fria musiklivet att prova idéer som inte har kommersiell bärighet. Därigenom blir det fria musiklivet i ordets rätta bemärkelse ett fritt musikliv, säger han.

Läs mer på Malin Hülphers webbplats och Scenkonstbolagets webbplats.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.