Under Nordic Music Days visas nordisk kultur upp i London.

Under Nordic Music Days visas nordisk kultur upp i London. 

Allt om att turnera i Norden

Vill du turnera i Norden? Den 9 december bjuder Export Music Sweden in till ett seminarium med den nordiska musikmarknaden som tema.

Export Music Sweden har i fler omgångar fått stöd av Musikverket för att arbeta för det fria musiklivets internationella etablering. Senast för att fokusera på Norden under 2016.

Den 9 december arrangerar de ett seminarium på Nalen i Stockholm om den nordiska marknaden för svensk musik. Seminariet riktar sig till den svenska musikbranschen och musikskapare bosatta i Sverige och är öppen för anmälan.

Webbplats och panelsamtal

Inom uppdraget har Export Music Sweden skapat en sajt som ska fungera som en första hjälp till oberoende artister och band som vill söka sig ut i Norden med sin musik. Sidan innehåller en översikt av de nordiska musikmarknaderna, en sökmotor med spelställen och kortare intervjuer om turnéer med artister och andra i branschen.

Under seminariet hålls ett panelsamtal med deltagare från Norden: Gunnar Madsen från ROSA i Danmark, Katariina Sorsa från Music Finland, Joppe Philgren från Livemusik Sverige, Anna Ásthildur Thorsteinsson från Iceland Music, Joël Schwalenstöcker från Leyer Artistagentur (Norge). Jesper Thorsson från Export Music Sweden är moderator.

När: 9 december klockan 14–16
Var: Nalen, Stora Salen, Regeringsgatan 74, Stockholm
Anmälan: Registrera dig hos Export Music Sweden

Läs mer om Export Music Swedens uppdrag