Paketpris på Svenska låtar!

Folkmusiksamlingen Svenska Låtar utgör med sina 24 volymer det stora standardverket inom svensk folkmusik. Geografiskt omfattar utgåvorna så gott som samtliga svenska landskap och innehåller tusentals folkmusiklåtar, i första hand instrumentala. Svenska Låtar är resultatet av ett omfattande insamlingsarbete i det som hette Folkmusikkommissionens regi. De 24 notutgåvorna gavs för första gången ut i tryck mellan åren 1922 och 1940, och är än idag en viktig inspirations- och kunskapskälla för nya generationer folkmusiker.

Svenska låtar. Foto: Jonas André

Svenska låtar. Foto: Jonas André

Sedan ett antal år föreligger hela Svenska Låtar i nytryck av Svenskt visarkiv. Nu erbjuder Visarkivet ett förmånligt paketpris om endast 2500 kronor för den som vill ha hela samlingen i sin ägo. Böckerna kan köpas över disk i vår expedition eller beställas via mejl (porto tillkommer vid postorder): visarkivet@musikverket.se. Glöm inte att uppge namn och adress.

Folkmusikkommissionens dokumentationsarbete av svensk folkmusik är dock ännu mera omfattande än det material som publicerades i den tryckta utgåvan av Svenska Låtar. Folkmusikkommissionens arkiv finns i sin helhet publicerat online på Visarkivets webbplats. Här går det att förkovra sig ytterligare i notuppteckningar av folkmusik från hela Sverige.

4 thoughts on “Paketpris på Svenska låtar!

 1. Hej !
  Jag skulle vilja ha texten till Rosen och Fjärilen. Börjar
  följande :Den sista ros som röd i solen
  Kostar det att få vistexter från er ?
  Om det kostar eller är gratis att få texter skicka gärna en fil med Rosen och Fjärilen.
  Med Vänliga Hälsningar
  Kjell Torkelson
  kjell.torkelson@mail.se

  • Hej Kjell! Vänd dig till vår expedition med frågan så får du hjälp: visarkivet@musikverket.se. Just nu har vi sommarstängt, men öppnar igen på tisdag 4 augusti. Ha en fortsatt skön sommar!

 2. Hej,

  jag är intresserad av att köpa endast Svenska Låtar Hälsingland. Går det?
  Och var kostar den i sådant fall?

  Med Vänliga Hälsningar,
  Marina

  • Hej Marina! Det går bra. Vänd dig till vår expedition så får du hjälp: visarkivet@musikverket.se. Just nu har vi sommarstängt, men öppnar igen på tisdag 4 augusti. Ha en fortsatt skön sommar!

Comments are closed.