Ny radioserie med Visarkivet: ”Sång i sikte!”

Viggo spanar och funderar i ”Sång i Sikte!”.
Foto: Jakob Munck/UR

Idag måndag 10 september börjar UR-serien ”Sång i sikte” i P4 kl 17.45, en programserie som riktar sig till lågstadiet men som säkert tilltalar de flesta som är nyfikna på visors och sångtraditioners historia. Serien är ett samarbete mellan Svenskt visarkiv (som står för research och lärarhandledningar) och Produktionsbolaget Munck. Serien går varje vardag denna vecka (10-14/9).

I programmen får vi följa Viggo, 8 år som seglar jorden runt i båten Valkyria med sin mamma Matilda och hennes gudmor Peggy. I varje avsnitt hör vi historier om specifika sånger knutna till olika tillfällen, hur de uppkommit och varför. Syftet är att ge en ökad förståelse för varför viss musik och vissa texter lever kvar i generation efter generation och vad sångerna i sig fyllde för syfte då de en gång skrevs eller började sjungas.

1 svar på ”Ny radioserie med Visarkivet: ”Sång i sikte!”

  1. Pingback: Radiopremiär för Sång i sikte! | Statens musikverk

Kommentarer är stängda.