i Musikalisk recycling har gymnasieelever återbrukat kulturarvet. Foto: Jonas André

Hur låter återbrukad musik?

Vad händer när en estetklass får skapa ny musik av gammal? I Musikalisk recycling tävlade gymnasieelever i att återbruka musik – och nu har vi en vinnare!

15 januari–5 februari kan det fria musiklivet söka projektbidrag från Musikverket.

Ny ansökningsomgång öppen nu

I dag, 15 januari, öppnar en ny ansökningsomgång där det fria musiklivet kan söka projektbidrag. Barn- och ungdomsperspektivet står i fokus!

Marie Hedbom. Foto: Jonas André

”Jag delar min tid mellan system och människor”

Det Marie Hedbom gör syns inte alltid, men när det inte fungerar märks det direkt. Som systembibliotekarie ser hon till att kollegerna och låntagarna hittar det de söker.

Göran Månsson & Friends tolkar pipspelmannen Olof "Ol’Jansa" Jönsson.

Caprice-året 2017

Schlager på persiska, hela 70-talets jazz, nordisk musik, svensk klassisk musik, två stycken Dorothy, och en spelman från Härjedalen. Listan över Caprice Records utgivningar under 2017 kan göras längre än så

Sofia Skoglund. Foto: Jonas André

”Plötsligt får föremålet en historia”

6 500 musikinstrument, 4 000 marionettdockor och 40 000 teaterföremål – Sofia Skoglund ansvarar för att Musikverkets föremålssamlingar mår bra och lever vidare till nästa generation.

Friande dom överklagas

Åklagaren har lämnat in ett överklagande till Stockholms tingsrätt gällande den friande domen i mutåtalet mot chefer i kulturmyndigheter. Överklagandet gäller för Musikverkets del generaldirektör Stina Westerberg, för Kulturrådets del två tidigare chefer samt dessutom ordföranden i Sveriges kompositörer och textförfattare SKAP och tidigare ordföranden i Föreningen svenska tonsättare FST. Tidigare chefen för Musikplattformen Jonas […]

Nu finns månadens släpp från Caprice i en spellista på Spotify.

Månadens släpp från Caprice: december 2017

Nu finns månadens spellista på Spotify! Lyssna på godbitar ur Caprice Records utgivning i december 2017.

Foto: Miki Anagrius

Kultur för barn – hur når jag ut?

Kontinuitet, målgrupper och marknadsföring. Diskussionen var både bred och djup när Musikverket kallade musiklivet till samråd om kultur för barn och unga. I slutet av november bjöd Musikverket in det fria musiklivet till samråd om projekt riktade till barn och ungdomar. Under samrådet hölls ett rundabordssamtal där frågor av alla de slag diskuterades. Nedan finns […]

Marianne Seid. Foto: Jonas André

”Samlingarna visar fotografins barndom”

150 år gamla bilder kräver både kunskap och rätt klimat. Marianne Seid är arkivarie och har stenkoll på fotosamlingarna.

Foto: Jonas André/Musikverket

Stängt för omflytt

Jul och flytt står för dörren. I slutet av december stänger expeditionen på Torsgatan tillfälligt.