" "

Lunchjazz med Kosmo Kid

Kosmo kid började med jazzstandarder men komponerar nu eget. 25 april kommer de till Musik- och teaterbiblioteket och bjuder på lunchjazz.

Svartvitt foto av en man som spelar kontrabas.

Svensk jazz visar upp sig

Budapest och Helsingfors stod värd för svensk jazz under två kvällar 2017. Projektet Jazzambassaden fick bidrag från Musikverket i omgång 2017:1

Nina Simone. Foto: GLinG GLoMO/FLickr (CC)

En kväll om Nina Simone

Sångerska, kompositör, pianist och aktivist. Den färgstarka artisten Nina Simone ägnas en helkväll på Fasching den 20 mars.

8 mars med Musikverket

Sveriges första kvinnliga musikdirektör, ett lesbiskt proggband och en eldsjäl i folkmusikens tjänst. I Musikverkets arkiv och samlingar finns massor av kvinnor som på något sätt förändrat historien.

Fotoporträtt av Nicolaus Zwetnow

Albumsläpp: klassisk balalajka

Balalajkan har blivit en symbol för rysk musik. Nu återutger Caprice records digitalt ett album med musik skriven för balalajka, men inte så som vi är vana att höra den.

Scengångaren lyssnar i en hörlur. Runtomkring hen står flera barn.

Sportlov på Scenkonstmuseet

Sportlov betyder extra mycket kul för barn på Scenkonstmuseet! Vad sägs om sing-along med museets egen Scengångare eller dockmakarverkstad med David Wätte?

Närbild på en akustisk gitarr.

Kom på akustisk gitarrkonsert

Välkommen på konsert! Den 8 mars spelar Andreas Söderström och Rickard Jäverling live på Musik- och teaterbiblioteket.

Silhuetter av en orkester med sina instrument uppsträckta i luften.

Det bästa av svensk orkestermusik

Med en lång historia och stor bredd rymmer Caprice Records samling The Swedish Orchestra mycket – från symfonier till serenader.

Kablar i olika färger. Detalj från Elektronmusikstudion.

EMS och jämställdheten – så jobbar de

En internationell knutpunkt i en mansdominerad elektronmusikvärld. Ändå har Elektronmusikstudion, EMS, lyckats skapa en verksamhet som allt mer närmar sig jämställdhet.

" "

262 sökte bidrag

Nu är ansökningsomgång 2018:1 stängd och 262 ansökningar har kommit in. Vilka projekt av de som beviljas bidrag vet vi i april.