Mikrofoner. Foto: Rusty Sheriff/Flickr (CC)

Mikrofoner. Foto: Rusty Sheriff/Flickr (CC) 

Svenskt musikliv 2023

Var befinner sig svenskt musikliv 2013? Och hur vill vi att det ska må om 10 år? Musikplattformen bjuder in till rådslag den 22 maj. Följ vad som sägs på Twitter under #musikråd13.

Under 2012 stod Musikplattformens internationella arbete i fokus. Ett välbesökt samråd kring internationaliseringen av det svenska musiklivet ledde fram till en ny strategi för Musikplattformens internationella arbete.

Nationellt perspektiv

Nu är det dags för de nationella frågorna. Onsdag den 22 maj samlas delar av det svenska musiklivet i Göteborg för att diskutera dagens läge och visioner för framtiden.

Musiklivet har präglats av stora politiska förändringar under senare år, förändringar som har lett till enighet och framtidstro i vissa frågor och splittring och oro i andra. Målet med rådslaget är att försöka samla ihop delarna och hitta en gemensam väg framåt.

Grunden för ny strategi

Det nationella rådslaget arrangeras av Musikplattformen i samarbete med Musikcentrum Riks och Musikarrangörer i samverkan. Det kommer att bidra till grunden i en nationell strategi för Musikplattformens fortsatta arbete.

Följ vad som sägs på Twitter och bidra med dina egna synpunkter under hashtag #musikråd13 eller i kommentarsfältet.

Kommentarer

 1. Trevligt att ha er här på Brewhouse i Göteborg!

  Gary Landström 22 maj, 2013 14:12
 2. Hej

  Kultur i Väst ansvarar för stora delar av det regionala musikuppdraget i Västra Götaland. Därför är jag förvånad över att vi inte nåtts av en inbjudan till ett nationellt rådslag om framtidsfrågor. Just nu jobbar vi med att formulera idéer om vår framtida verksamhet och det hade varit intressant att diskutera detta arbete med andra aktörer.

  Hälsningar Bengt Källgren
  Chef Kultur & Upplevelse
  Kultur i Väst

  Bengt Källgren 22 maj, 2013 14:48
 3. Hej Bengt!
  Det var märkligt att du inte fick inbjudan då vi skickade en till dig i april med ett par påminnelser, den senaste den 14 maj. Något måste ha hänt på vägen, kanske har mejlet hamnat i din skräpkorg av misstag. Vi kollar självklart att det inte har skett något misstag på vårt håll. Ni kommer dock att få ta del av dokumentationen som görs under dagen och vi kommer försäkra oss om att den når er. Den här dagen är bara första steget av flera i det här samtalet om framtidens musikliv och vi hoppas naturligtvis att ni kommer delta framöver. Om du har några frågor kontakta Lisa Sand på lisa.sand@musikverk.se

  Jonas André 22 maj, 2013 15:25

Leave a Reply