Musikalisk recycling

Tävla med din remix

I Musikverkets samlingar och arkiv finns unikt material som många inte känner till. Där kan man hitta allt ifrån instrument och teaterkostymer till ljudinspelningar från fältstudier runt om i Sverige. Ljudinspelningarna är gjorda under ett helt sekel och finns hos Svenskt visarkiv, som är en del av Musikverket. Det är viktiga dokumentationer av den svenska musiktraditionen som är svår att finna någon annanstans.

Personerna som spelats in är helt vanliga människor som bär sin egen musiktradition, långt innan iTunes och Spotify. Under hösten 2017 bjuder vi in gymnasieelever till en tävling som går ut på att förvalta kulturarvet i inspelningarna, ta dem in i nutid och återbruka de gamla inspelningarna. Vi utlyser en remixtävling där gamla ljud från våra arkiv får nytt liv. Vi har satt ihop ett paket med särskilt utvalda ljud från Svenskt visarkivs fältinspelningar som de tävlande kan göra precis vad de vill med. Vinnaren får en halvdag i Elektronmusikstudion, EMS, i Stockholm.

Alla som går på gymnasiet kan delta, inga förkunskaper krävs.

Juryn

Juryn består av personer med stor musikalisk erfarenhet. De kommer att lyssna och betygsätta tävlingsbidragen. De bidrag som de gillar bäst går vidare till röstningsomgången. Då är det fritt fram för allmänheten att rösta på sina favoriter. Vinnaren koras i slutet av 2017.

Vilka jurymedlemmarna är meddelas senare.  

Elektronmusikstudion

Du tävlar om är en unik chans att komma in och arbeta i den legendariska Elektronmusikstudion, EMS. Där får du handledning och hjälp att använda studion och kan utveckla din musik med utrustning i världsklass.

Elektronmusikstudion, EMS, är ett nationellt centrum för elektronmusik och har utgjort navet för elektronmusik och ljudkonst i Sverige sedan starten 1964. Sedan 2011 är EMS en del av Musikverket.