Mikrofoner. Foto: Rusty Sheriff/Flickr (CC)

Mikrofoner. Foto: Rusty Sheriff/Flickr (CC) 

Svenskt musikliv 2023

Var befinner sig svenskt musikliv 2013? Och hur vill vi att det ska må om 10 år? Musikplattformen bjuder in till rådslag den 22 maj. Följ vad som sägs på Twitter under #musikråd13.

Under 2012 stod Musikplattformens internationella arbete i fokus. Ett välbesökt samråd kring internationaliseringen av det svenska musiklivet ledde fram till en ny strategi för Musikplattformens internationella arbete.

Nationellt perspektiv

Nu är det dags för de nationella frågorna. Onsdag den 22 maj samlas delar av det svenska musiklivet i Göteborg för att diskutera dagens läge och visioner för framtiden.

Musiklivet har präglats av stora politiska förändringar under senare år, förändringar som har lett till enighet och framtidstro i vissa frågor och splittring och oro i andra. Målet med rådslaget är att försöka samla ihop delarna och hitta en gemensam väg framåt.

Grunden för ny strategi

Det nationella rådslaget arrangeras av Musikplattformen i samarbete med Musikcentrum Riks och Musikarrangörer i samverkan. Det kommer att bidra till grunden i en nationell strategi för Musikplattformens fortsatta arbete.

Följ vad som sägs på Twitter och bidra med dina egna synpunkter under hashtag #musikråd13 eller i kommentarsfältet.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.