Nya namn till Musikverkets insynsråd och konstnärliga råd har presenterats.

Nya namn till Musikverkets insynsråd och konstnärliga råd har presenterats. 

Nya namn till insynsråd och konstärligt råd

Nu är Musikverkets nya insynsråd utsett. Även några nya namn till det konstnärliga rådet har presenterats av regeringen.

Den 14 december beslutade regeringen om nya namn till Musikverkets insynsråd och konstnärliga råd för perioden 2017–2019.

Insynsrådet är ett stöd för Musikverkets ledning och bidrar med insyn, råd, kunskap och unik kompetens. Uppgiften är också att säkra demokratisk insyn och medborgerligt inflytande. Insynsrådet består av fyra personer som har uppdraget under tre år. Tre nya ledamöter har nu fått uppdraget: Kenneth Johansson, Isabella Nilsson och Joakim Stymne. En ledamot som hade uppdraget förra perioden sitter kvar – Åsa Ström Hildestrand

Musikverkets konstnärliga råd prövar frågor om ekonomiskt stöd till musiklivet och är rådgivande i strategiska frågor som rör stödet. Regeringen har beslutat om fem ledamöter för perioden 2017–2019 och kommer att utse fler senare. Två av rådsmedlemmarna från den senaste perioden sitter kvar: Marit Strindlund och Lennart Strömbäck. De tre nya ledamöterna är Savannah Agger, Daniel Boyacioglu och Juan Romeo.