Musikliv i balans i Malmö

Folkmusikbranschen laddar för Folk- och världsmusikgalan och Open Folk i Malmö 29-31 mars. Gör det du med. Vi livesänder vårt panelsamtal om jämställdhet på webben fredag 30 mars klockan 16.00–17.00.

Testbild. Foto: Sakerhetse

Foto: Sakerhetse

Musikens jämställdhet och genus, musikaliska normer och fria konstnärliga val är några av punkterna som kommer att diskuteras i panelsamtalet Musikliv i balans – sanning och konsekvens. Samtalet, som leds av kulturkonsulenten och rådgivaren Ulrika Lind, kan ses direkt på hemsidan för den som inte kan lyssna på plats i Malmö. Du kan även följa med via Twitter, @Musikverket, under hashtagen #jämusik.

Medverkande: Jonas Simonsson, musiker och kursföreståndare Världsmusikutbildningen Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, Moa Danielsson, musiker och producent Ta Plats-projektet, RFoD, Petter Wickman, producent, musiker och konstnärlig ledare Backafestivalen, Björn Ståbi, spelman och konstnär, Stina Westerberg, generaldirektör Musikverket.

Samtal om mångfald

Tidigare under fredagen  den 30 mars deltar Stina Westerberg i ett samtal om mångfald i kulturpolitiken tillsammans med Mika Romanus från Statens kulturråd.

Näcken i Gävles stadspark. Foto: Christian Bolstad

Näcken i Gävles stadspark. Foto: Christian Bolstad

Panelsamtal om utbildning

Utbildning och likriktning står på schemat när Svenskt visarkiv bjuder in till panelsamtal redan på torsdagen den 29 mars under titeln Är det bättre att lära sig av Näcken? Musikutbildningarnas påverkan på folkmusiken, både dess möjligheter och begränsningar, ska diskuteras.

Stöd från Musikplattformen

Open Folk är ett samarbetsprojekt som genomförs med stöd från Musikplattformen.