Nu finns månadens släpp från Caprice i en spellista på Spotify.

Nu finns månadens släpp från Caprice i en spellista på Spotify. 

Få stöd av Talande webb

Har du svårt att läsa text? Musikverket erbjuder uppläst text med många funktioner på webbplatsen.

Ett av Musikverkets ledord är ”Kultur för alla”. Det är viktigt för oss att alla som vill kan ta del av vår verksamhet och informationen om den. Därför har vi tjänsten Talande webb på vår hemsida.

Många kanske tror att det bara är synskadade som utnyttjar tjänsten, men det är långt många fler som kan ha hjälp av den. Till exempel personer med andra modersmål än svenska, dyslektiker och personer med inlärnings- och kognitionsproblem.

Anpassas efter behov

Det är stor skillnad på vad en person med dyslexi och en person med synnedsättning har för behov. Talande webb har många funktioner och kan anpassas på många olika sätt. En av de viktigaste funktioner är fokusering/nedtoning. Där kan användaren själv ställa in läshastighet, färgsättning och hur läsningen ska visas – som en textremsa eller genom att markera eller förstora ord för ord på sidan.

Läsaren har och också möjlighet att peka på ett ord för att få det uppläst, på så sätt kan de med behov av uppläst text skumläsa och navigera sig genom en text precis som de som läser utan stöd.

I dator, läsplatta och telefon

Talande webb stöder de vanligaste webbläsarna – Internet Explorer 8, 9 och 10, Firefox 4 eller över, Chrome och Safari. Tjänsten kan användas i både dator, surfplatta och smarta telefoner.

Tjänsten kan användas inte bara på svenska webbplatser, utan stöder hela 34 språk. Användaren kan även välja att få texten uppläst på ett enda språk, även om språket i texten varierar.

Upptäck alla funktioner och läs mer om tjänsten på funka.nu eller testa dig fram på vår hemsida. Klicka på ”Talande webb” högst upp till höger.