Foto: Miki Anagrius

Foto: Miki Anagrius 

Ett första spadtag för mer levande musik

Arbetet med att stärka turnéstrukturerna i Sverige går från snack till verkstad. Musikverket, Musikcentrum Riks, Musikarrangörer i Samverkan och 21 organisationer inom Regional musik i Sverige bjuder in till möte på Folk– och världsmusikgalan i Västerås.

Rådslag, rapporter och utredningar pekar åt samma håll: det saknas hållbara strukturer för nationella turnéer i Sverige. Antalet turnéer har minskat, bristen på samordning har lett till mer arbete och ökade kostnader för såväl musiker som arrangörer. I slutändan riskerar publiken att drabbas i form av mindre livemusik.

Musikverket har därför gett i uppdrag åt Musikcentrum Riks, Musikarrangörer i Samverkan MAIS, och 21 organisationer inom Regional Musik i Sverige (före detta länsmusiken) att tillsammans ta itu med frågan. Under ett seminarium på Folk- och världsmusikgalan i Västerås den 2 april presenteras uppdraget närmare och en första grund för det framtida arbetet läggs.

I panelen på Folk- och världsmusikgalan

  • Isabel Thomson, Musikverket
  • Malin Oest, ordförande Musikcentrum Riks
  • Vanessa Labañino, Musikarrangörer I Samverkan MAIS
  • Dag Celsing, Regional Musik i Sverige/Västmanlandsmusiken.

Arrangörer: Musikverket, Musikcentrum Riks, Musikarrangörer I Samverkan MAIS och företrädare för Regional Musik i Sverige.

Kommentarer

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.